„Společně s týmem kolegů už víc než 15 let připravujeme ty nejkvalitnější produkty. Záleží nám na tom, aby se na váš stůl dostaly zdravé a chutné čerstvé šťávy, a v této snaze budeme i nadále pokračovat. Za kvalitu ručím!“
signature
Spoluzakladatel firmy McCarter, a.s.
výrobce čerstvě lisovaných štáv Rio Fresh
coldpress
coldpressed
coldpressed
slovakia
Rio Fresh jsou šťávy přímo lisované za studena. Právě při odšťavňování v lisu se získává nejkvalitnější šťáva, která si zachovává výživové hodnoty, barvu a chuť původního ovoce či zeleniny.vitamíny minerální látky
vitamins
organické kyseliny pektin
100% Rio Fresh šťáva, kterou lisujeme z ovoce a zeleniny, pochází z pečlivě vybraných odrůd pěstitelů z Česka, Slovenska a Maďarska. Převážná část je od zemědělců z jižního Slovenska. Používáme i jablka od drobných ovocnářů ze Svazu zahrádkářů.

Lisujeme výhradně zdravé, dobře vybarvené a zralé plody vybraných odrůd. Zelenina a ovoce a jejich pěstování jsou pod neustálou odbornou kontrolou, od doby kvetení až po samotné zpracování.
pencil

RIO FRESH 100% ŠŤÁVY
LISOVANÉ ZA STUDENA

LISOVÁNÍ

ŠETRNÁ PASTERIZACE

Ochrana před vlivem
mikroorganismů,
Trvá několik sekund

Zachování vitamínů a minerálů

DŽUSY
Z KONCENTRÁTU

LISOVÁNÍ

PROCES ČÍRENÍ

Odfiltruje se důležitá
vláknina - pektiny

ZAHUŠŤOVÁNÍ

Odpařuje se tekutá složka -
snižuje se počet aktivních
látek
- vzniká koncentrát

DOPLNĚNÍ VODY

Z externího zdroje
ve stejném množství,
jaké se odpařilo

KLASICKÁ
PASTERIZACE

Zbavuje džusy mikroorganismů
Snižuje množství
vitamínů a minerálů
Má vliv na chuť a vůni
Trvá několik minut
concentrate
paper title

Bez konzervatů

Konzervanty patří mezi látky, které zvyšují trvanlivost potravin, protože mají antimikrobiální účinky. Výrazně omezují činnost mikroorganismů v potravinách, zabraňují jejich znehodnocení bakteriemi, kvasinkami, plísněmi a mikroskopickými houbami. Původně přirozené konzervanty jako cukr, sůl a ocet už nestačí současným potřebám výrobců, proto se doplňují konzervanty umělými.Tyto chemické konzervační látky se nachází v celém spektru potravinářského průmyslu. Je ale dobré hledat produkty, které tyto syntetické látky neobsahují a nezatěžují náš organismus.

Konzervanty se vybírají především podle kyselosti potravin, obsahu vody a typu mikroorganismů, které potravina obsahuje. Mezi hlavní konzervační látky, které se používají při výrobě nápojů, patří benzoan sodný E211 a sorban draselný E202.

Jejich použití závisí na technologii zpracování, případném využití jiných postupů na likvidaci škodlivých mikroorganismů (působením vysoké či nízké teploty, tlaku), ja na výběruvhodného obalu. Každý materiál, například PET, sklo nebo tetrapak, vyžaduje jiný přístup a rozdílnou metodu konzervace.

Rio Fresh šťavy neobsahují konzervanty

pasterization
paper title

Tajemství je v rychlosti

Chráníme Vaše zdraví! Když chceme zachovat čerstvost ovoce nebo zeleniny na delší dobu, musíme zajistit ochranu před nežádoucími mikroorganismy. Šťávy Rio Fresh neobsahují konzervační látky, proto jim musíme vytvořit vhodné prostředí a využít proces, který odstraňuje nebezpečné působení mikoorganismů. Dosáhneme to šetrnou pasterizací - vystavíme naše produkty požadované teplotě po velmi krátkou dobu.
Naše Freshe procházejí jen velmi rychlou, šetrnou pasterizací, aby neztratily nic ze svých výživových vlastností. Zároveň je tepelný účinek dostatečně dlouhý, aby ochránil zdraví našich zákazníků a prodloužil životnost šťávy, za dalších speciálních podmínek asptického plnění, sterilních obalů a neustále nízké teploty skladovaní. Právě proto můžete produkty Rio Fresh najít jen v chladicích boxech prodejen.
pasterization
pasterization
pasterization
Jinou formou pasterizace je tzv. paskalizace. Pracuje na principu tlakové komory vysokotlakového lisu. Potraviny jsou v komoře vystavené tlaku až 6 tisíc barů. Životnost potravin se pasklaizací prodlužuje z několika dní na několik týdnů. Při této metodě se ale nezničí všechny mikroorganismy. Některé, odolné vůči vysokému tlaku, např. spóry a stafylokoky, se nacházejí i v takto ošetřeném produktu a mohou se nekontrolovaně množit.
ok Šetrná pasterizace
ko Paskalizace
quality
paper title

Žebríček kvality

Ideálním způsobem, jak získat z ovoce a zeleniny co nejvíc vitamínů, minerálních látek nebo enzymů, je konzumovat čerstvě vylisované šťávy. (Samozřejmě záleží na kvalitě a původu samotného ovoce a zeleniny.) Když nemáme možnost sami odšťavňovat, můžeme si vybrat z široké nabídky šťáv, džusů, nektarů a ovocných nápojů různé kvality a s odlišnou dobou minimální trvanlivosti.
pictograms fresh

šťávy lisované za studena

100% podíl ovoce a zeleniny, bez přidání cukru,
sladidel, konzervantů, ošetřené jen šetrnou pasterizací
juice pictograms

100% džus

Filtrováním a odpařením tekuté složky ovoce vzniká
koncentrát, který se později doplní vodou, pasterizované
nectars

nektary

Nápoje s nižším obsahem ovocné nebo zeleninové složky,
nejméně 25 %.Doplněné vodou, obsahují velké množství cukru
drink

ovocné nápoje

Nízký obsah ovocné / zeleninové složky (3 - 12 %).
Může obsahovat sladidla, konzervanty, aromata, barviva.
pyramids
green bubble